Over ons

RecyclePoint is een tweedehands kledingwinkel voor jong en oud, heren en dames. De winkel is gevestigd in de oude kapsalon van Maarten Peeters. Na de succesvolle tweedehands carnavalswinkel ‘Schon Pekske’ heeft Point O besloten om de winkel een soortgelijke bestemming te geven. Het verzamelen van kleding die nog een ronde mee kan en deze voor een kleine prijs te verkopen. De volledige opbrengst van RecyclePoint gaat naar een goed doel; het tegengaan van de stigmatisering rondom verslaving.

De winkel is een initiatief van Point O. Zij zet zich in voor ondersteuning van verslaafden in Noord-Brabant. Zij bieden ondersteuning aan verslaafden in herstel, zowel thuis als vanuit het safe house. Vanuit het safe house krijgen de cliënten een herstelgericht traject. Hier hoort ook dagbesteding bij. Daarom wordt de winkel beheerd en gerund door bewoners van het safe house. Op deze wijze leren zij ook om terug te keren in de maatschappij. Daarnaast worden er ook vrijwilligers uit Schaijk (en omgeving) betrokken bij de organisatie van de winkel. Op deze manier wordt er getracht de stigmatisering van verslaving tegen te gaan. Voor dit initiatief met meerdere bestemmingen is er een stichting in het leven geroepen: Stichting RecyclePoint.

Mensen met de ziekte verslaving worden vaak door de samenleving bestempeld als ‘onverantwoordelijk’ en hebben ‘zelf schuld’ aan hun verslaving. Vaak worden verslaafden ook gezien als agressief of crimineel. Onbekendheid met het probleem verslaving zorgt dus voor meer stigmatisering. Om dit stigma te doorbreken kunnen wij via dit initiatief laten zien dat verslaafden niet minder competent zijn en normaal kunnen functioneren in de samenleving.

Wij zijn daarom ook bereid om een praatje te maken met de klanten over dit onderwerp en hoe wij herstellen van deze ziekte. De koffie staat klaar!