HOME

Stichting RecyclePoint is een tweedehands kledingwinkel voor jong en oud, heren en dames. De winkel is (nu nog) gevestigd in de oude kapsalon van Maarten Peeters. De kledingwinkel is gestart in het voorjaar van 2020 na een unieke samenwerking tussen Stichting RecyclePoint en Stichting Carnaval Schaijk. In de winter van 2019/2020 hebben Stichting RecycelPoint en Stichting Carnaval Schaijk in de aanloop naar de carnaval gezamenlijk de oude kapsalon omgetoverd tot een tweedehands carnavalskleding winkel.

Na de succesvolle tweedehands carnavalswinkel ‘Schon Pekske’ hebben de oprichters van Point O doorgepakt op het tweedehands kleding concept. Het verzamelen van kleding die nog een ronde mee kan en deze voor een kleine prijs te verkopen. De volledige opbrengst van RecyclePoint gaat naar een goed doel; het tegengaan van de stigmatisering rondom verslaving.

De winkel is een initiatief van de oprichters van Point O. Point O biedt ondersteuning aan verslaafden in herstel, zowel thuis als vanuit het safe house. Vanuit het safe house krijgen de cliënten een herstelgericht traject. Hier hoort ook re-integratie in de vorm van dagbesteding bij. Verschillende werkzaamheden in de winkel worden gedaan door cliënten van Point O in samenwerking met verschillende vrijwilligers uit Schaijk (en omgeving).

De winkel is letterlijk voor en door Schaijkenaren in samenwerking met cliënten van Point O. Maatschappelijke rehabilitatie, stigma doorbrekend en gewoon gezellig.